Sladice - Jagodna torta

image

Jagodna torta

Testo:


4 RUMENJAKE
2 -3 ŽLICE TOPLE VODE
100 g SLADKORJA
1 VANILI
1 BELJAK
75 g MEHKE BELE MOKE
50 g JEDILNEGA ŠKROBA »GUSTIN dr. OETKER«
3 g PECILNEGA


Priprava jagodne torte:


Rumenjake stepemo z vodo in med stepanjem dodamo 2/3 sladkorja in vanili. Stepamo dokler ne dobimo gladke penaste kreme. Posebej stepamo sneg iz beljaka in mu primešamo ostanek sladkorja in ga stresemo na stepene rumenjake. Zmešamo moko, škrob in pecilni mešanico presejemo na kremo in jo vmešamo. S testom napolnimo namaščen, s pergamentom obložen model za torte (premer 28 cm) in ga postavimo na rešetko v segreto pečico.


Temperatura pečice: 175-200°C
Čas pečenja: 25 -30 minut


Nadev:
2 ZAVOJA SVETLE ŽELATINE V PRAHU
6 ŽLIC MRZLE VODE
500 g JAGOD
750 g SVEŽA SKUTE
¼ L MLEKA
150 g SLADKORJA
1 LIMONO
½ L SLADKE SMETANE


Priprava nadeva:


Želatino zmešamo v lončku s mrzlo vodo in pustimo stati 10 minut, da se želatina napne. Jagode operemo, odcedimo, jim populimo peclje in jih razrežemo na polovice ali četrtine. Skuto zmešamo s mlekom, sladkorjem, nastrgano lupino in sokom ene limone. Napojeno želatino med mešanjem segrejemo, da se stopi, jo nekoliko ohladimo in vmešamo v skutino kremo. Nato stepemo sladko smetano in jo zmešamo v skuto.

Ohlajeno tortno podlogo položimo v s pergamentom obloženi model in jo namažemo s polovico skutine kreme. Na plast skute razporedimo jagode (pustimo 1 cm širok neobložen rob), jih obložimo z ostankom kreme, zgladimo in potresemo s sladkimi drobtinami. Jagodno torto postavimo na hladno. Po približno 2 urah odstranimo obod modela in sam pergament.

 

Dober tek vam želi portal Sladice.si!