Sladice - Palačinke z jagodno marmelado

Palačinke z jagodno marmelado

image

Sestavine:


60 g  zmehčanega  masla  in  maslo  za  modelčke

60 g  sladkorja

2 stepeni  jajci

60  g  moke  s  pecilnim  praškom

300 ml  mleka

Jagodna  marmelada

Sladkor  za  posipavanje

Pekač  z  8  vdolbinami  s  premerom  7  cm.


Priprava palačink z jagodno marmelado:


Maslo in sladkor v skledi penasto umešamo. Postopoma dodamo jajci in primešamo moko.

V majhni kozici segrejemo mleko in skoraj do vrelišča. Prilijemo ga penasti masi.

Vdolbine v pekaču na tanko namažemo z maslom in po njih enakomerno razdelimo testo. Pečemo v ogreti pečici pri 190 °C približno 20 minut, da palačinke narastejo in zlato porjavijo.

Palačinke stresemo iz modelčkov in jih postrežemo z jagodno marmelado in sladkorjem. V sredino vsake palačinke položimo nekaj marmelade, palačinke nato prepognemo na pol in jih potresemo s sladkorjem ter obložimo z sadeži jagod.

 

Dober tek vam želi portal Sladice.si!