Sladice - Skutina torta

Skutina torta

Skutina torta

Testo:


27,5 dag gladke moke,

1,5 žličke pecilnega,

10 dag margarine,

7,5 dag sladkorja

1 celo jajce

testo naj počiva pol ure v hladilniku.

 


Priprava skutine torte:


Razvaljamo in označimo z modelom za torto. Ostanek razvaljamo za rob do višine 1 prsta do roba.
Testo prepikamo z vilicami.


Nadev:
1 skuta 500 g,

1 kisla smetana,

4 rumenjake,

17,5 dag sladkorja + vanilij,

sok ene limone,

1 vanilijev puding v prahu.


Zmešamo z multipraktikom. Predevamo v veliko skledo in dodamo sneg 4 beljakov. 1 /2
kreme na testo, nato položimo breskve iz kompota, nato še drugo polovico kreme. Pečemo pri
200 °C 1 uro ali več (1,10 ure).

 

Dober tek vam želi portal Sladice.si!